די ג'יי- אותו ספק שאחראי כמעט לגמרי על האווירה בחתונה שלכם, זה שידאג לאורחים שלכם להתרגש, לשמוח, והכי חשוב לא לשבת אפילו לרגע! טוב נו…אולי רק לאכול 🙂
אז כמובן שבחירת הדי ג'יי לאירוע שלכם צריכה לכלול היכרות קודמת שלכם/של חברים, כזו שאתם זוכרים מאירוע בלתי נשכח שהייתם בו, כזו שחברים שלכם המליצו ממש בחום.
בנוסף להמלצות באופן אישי, אנו ממליצים גם לקרוא ביקורות בפורומים השונים ולקבל חוות דעת נוספות גם מאנשים שאינכם מכירים.
אז מעבר להמלצות וביקורות, גם לנו יש טיפים עבורכם, הטיפים שלנו לבחירת הדי ג'יי מתבססים על שתי נקודות חשובות במיוחד, האחת היא הניסיון והמקצועיות שלו, והשנייה היא החיבור שלכם איתו.
ניסיון ומקצועיות- נכון שבחירת המוזיקה שתישמע בחתונה שלכם תהיה מותאמת לטעמכם וכמובן תואמת את טעם האורחים שלכם, אך די ג'יי לא מקצועי וללא ניסיון לא ידע כיצד לשלב בין הסגנונות השונים, ולשנות בהתאם לשיתוף הפעולה עם הקהל.
די ג'יי מקצועי בעל ניסיון יידע להתאים את המוזיקה לקצב האירוע ולאו דווקא להיצמד לרשימה שלכם.
החיבור עם הדי ג'יי– כמובן שגם פה, כמו עם רוב ספקי האירוע שלכם, חייב להיות לכם חיבור איתו, כזה שכבר בפגישה הראשונית תרגישו איתו זרימה על אותו גל, אחד כזה שיבין את הראש שלכם ויידע לקרוא אתכם ואת הסגנון שלכם.
אז לאחר שהתייעצתם, קראתם, בדקתם, כעת ניתן להיפגש עם די ג'יי שהרשים אתכם יותר מכולם.
הפגישה הראשונה- פגישת ההיכרות:
לפני פגישת ההכרות אנו ממליצים כמובן לבדוק תחילה כי הדי ג'יי אכן פנוי בתאריך האירוע שלכם.
לאחר שנבדק כי הוא פנוי, זה הרגע לבחון את הכימיה והחיבור שלכם עם הדי ג'יי, הזרימה בינכם, כפי שציינו כאחת מהנקודות החשובות, חשוב מאוד שהדי ג'יי ידע לקרוא אתכם ולהבין את הראש שלכם.
אם הגעתם לפגישה בעקבות אירוע בו הדי ג'יי תקלט נסו לעורר את זכרונו על מנת שיבין במעט את הכיוון שלכם.
המלצתנו היא- במידה ולא הגעתם לפגישה לאחר ניסיון אישי שלכם באירוע בו הדי ג'יי תקלט, אל תמהרו לסגור ותבקשו להגיע לראות אותו בפעולה באירוע.
הפגישה השנייה – צפייה בעבודת הדי ג'יי באירוע:
הפגישה השנייה, היא למעשה הגעה לאירוע באולם בו הדי ג'יי מתקלט, כמובן לאחר תיאום מראש.
זה הזמן שלכם להתרשם ו"לבחון" את הדי ג'יי בזמן העבודה, את רמת ההנחיה שלו, האם הוא שקט וביישן או קופצני ומתקשר, בדקו את האופן בו הוא קורא את קצב האירוע, את אופן העברת השירים ואת רמת ההקשבה שלו לקהל, וכמובן את תגובת הקהל למוזיקה. חשוב לבדוק כי הוא אינו קופץ מסגנון אחד לשני וכי הוא שומר על עלייה / ירידה בקצב בצורה הדרגתית בעיקר לפני היציאה למנות ובעת חזרת הקהל לאחר מכן.
חשוב לציין כי גם אם לא התרשמתם מהמוסיקה, יש לקחת בחשבון כל אירוע לגופו, ויתכן שהזוג ביקש ספציפית שירים \ סגנונות שהם אוהבים בפן האישי. מומלץ לדבר יום לאחר מכן עם הדי ג'יי ולבדוק האם השירים אותם השמיע היו לבחירת הזוג נקודתית או שזה הסגנון שלו באופן כללי.
הפגישה השלישית – חתימת החוזה:
איזה כיף!, הדי ג'יי שבחרתם לטעמכם ואף פנוי בתאריך שלכם, זה הרגע לחתום על חוזה שבו אתם מבטיחים את הגעתו של הדי ג'יי לאירוע שלכם תוך ציון הפרטים החשובים לכם.
מומלץ מאוד לסכם עם הדי ג'יי מה קורה במידה ומסיבה כלשהי הוא אינו יכול להגיע לאירוע, מי אמור להחליף אותו במצב שכזה.
חשוב לבדוק כי יש ברשותו ציוד גיבוי לכל מקרה, כמובן שבשלב זה אם הדי ג'יי משלב כלים נוספים בעת עבודתו (כמו תופים/גיטרה חשמלית וכו') חשוב לציין זאת בחוזה על מנת שיובטח לכם את שילובם גם באירוע שלכם.
ודאו כי הדי ג'יי יישאר עד לסופו של האירוע וגם שנתון זה יופיע בחוזה.
תשלום– נהוג לשלם מקדמה בעת החתימה על החוזה על מנת להבטיח לכם את התאריך, המלצתנו היא להשאיר יתרת סכום ליום האירוע.
הפגישה הרביעית- תיאום מוסיקה וציפיות:
אם הגעתם לשלב הזה, אז כמובן שאתם סמוכים ובטוחים שזו הבחירה הנכונה עבורכם, לכן, אנו ממליצים לתת לדי ג'יי יד חופשית בבחירת השירים, כמובן שאם ישנם שירים מסוימים שאתם לא יכולים לוותר עליהם כדאי שתיידעו אותו כדי להבטיח את השמעתם באירוע (בשלב זה כדאי לציין אם ישנם גם שירי עדות מסוימים כדי לכבד גם את הקהל המבוגר יותר)
במהלך הפגישה, בחרו את שיר הכניסה לחופה, שיר שבירת הכוס והסלואו הראשון, אלה רגעים שנחרטים בזיכרון- ובטוח תרצו לייחד אותם עם מוזיקה אותה אתם תבחרו.
חשוב לעדכן את הדי ג'יי, אם אתם מתכננים הפתעות לא שגרתיות כמו ריקוד מיוחד- דאגו כי הוא יידע בדיוק מתי צפוי להיערך ומה השיר איתו תרקדו, או אם אתם מתכננים הבאת עוגת יום הולדת בהפתעה לאחד מהקרובים אליכם.